Walnotentaart

Ingrediënten:

  • 150 gram boter, ongezouten
  • 370 gram poedersuiker
  • 4 eieren, dooier en eiwit gesplitst
  • 1 theelepel kaneel
  • 300 gram gepelde walnoot, grof gehakt in keukenmachine
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • zout
  • 6 eetlepels cognac
  • 2 kaneelstokjes
  • paar reepjes sinasappelschil (zonder het wit!)

 

Recept:

Oven op 190 graden voorverwarmen. Vet een bakvorm van 24 cm doorsnee in.

Klop 12o gram suiker met de boter tot een licht en romig mengsel. Voeg de eidooiers een voor een toe en klop het mengel goed door. Daarna 4 eetlepels cognac en kaneel erdoor roeren tot een homogene massa. Voeg de walnoten toe en roer met een houten lepel alles goed door.  Zeef het meel met bakpoeder boven een kom. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Schep beide (meel en eiwitten)  rustig door het mengsel. Giet/schep het beslag in de bakvorm (ten minste 4 cm). Zet de vorm ongeveer 40 minuten in de oven. Check of de taart gaar is door er met een sateprikker in te prikken. Als die er schoon uitkomt, is de taart gaar. 

Laat de taart een beetje afkoelen in de vorm.

Maak siroop door 3oo ml water met 250 gram suiker te verwarmen. Als de suiker is opgelost, voeg dan 2 eetlepels cognac, reepjes sinasappelschil en de kaneelstokjes toe. Laat dit mengsel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Haal de taart uit de vorm en doe die op een groot bord. Snijd de bovenkant van de taart in, in de vorm van een ruit. Giet de siroop eroverheen en laat de taart nog 20 minuten staan, zodat de siroop er goed in kan trekken.

Deze taart blijft enkele dagen goed.

Advertisements

One thought on “Walnotentaart

  1. Pingback: Griekse Walnotentaart | gerechtenweb

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s